STORKÖK














KRYDDTOPPEN


1. HACKES KRYDDA
2. ESTELLE
3. AGDAS SWEET CHILI
4. PERSILADO
5. SOUR CREAM & ONION
6. HACKES KYCKLING
7. SOUR CREAM & GARLIC
8. KÖTT OCH GRILLKRYDDA
9. HACKES FISK
10. POMMES FRITES KRYDDA




GRANLIDEN MAT & VINHUS

Anrika Granliden i Storvik, från år 1924 ligger mellan Gävle och Falun. Restaurangen med pub är mycket populär. Varje dag serveras vår välsmakande husmanskost. Vi har även en bred a’la carte meny samt pizzameny i restaurangen. Att maten smakar bra och håller hög kvalitet är mycket viktigt för oss. Därför använder vi ju självklart enbart JUNIs KRYDDOR samt Hackes blandningar med lite salt. De är favoriter hos kökspersonalen.




LA SIESTA

Ett familjföretag i Västeås som 6 år tillbaka drivs av Edhem Altun. Här serveras lunch, de erbjuder catering och har en festvåning för upp till 140 personer. La Siesta har använt JUNIs KRYDDOR i 4 år. I vårt kök använder vi självklart bara JUNIs KRYDDOR, säger Edhem. Känns att det verkligen är bästa kvalitet på kryddorna. Jag är särskilt förtjust i Hackes blandningar, eftersom dom innehåller mindre salt. Citronpepparn Hackes Syrliga använder vi dagligen precis som Hackes Krydda. Att JUNIs KRYDDOR dessutom är billigare är ju också en fördel.



VARNING

Vi äter för mycket salt i Sverige. Ca 10-12 gr per dag. Livsmedelsverket vill att vi halverar det till 5 - 6 gr per dag. Högt saltintag kan ge högt blodtryck. Det ökar risken för hjärnblödning (stroke) och hjärt-kärlsjukdomar. JUNIs KRYDDOR har tagit hotet på allvar. Vi har helt tagit bort saltet i många av våra kryddor.