STORKÖK














KRYDDTOPPEN


1. HACKES KRYDDA
2. ESTELLE
3. AGDAS SWEET CHILI
4. PERSILADO
5. SOUR CREAM & ONION
6. HACKES KYCKLING
7. SOUR CREAM & GARLIC
8. KÖTT OCH GRILLKRYDDA
9. HACKES FISK
10. POMMES FRITES KRYDDA




VÄRDSHUSET ENGELBREKT

Hotell, restaurang och pub. Värdshuset med anor från 1658 har funnits i nuvarande byggnad sedan 1824. Vackert beläget vid det pittoreska torget i Norberg. Värdshuset har drivits av tre generationer Grobecker. Här serveras dagens lunch, a’la carte och det finns även en festvåning för olika arrangemang. varje jul serveras ett dignande julbord. Självklart är allt kryddat med JUNIs KRYDDOR. Vi började för 5 år sedan använda JUNIs KRYDDOR, nu kan vi inte tänka oss något annat. Mina favoriter är Hackes Kryddor med mindre salt, säger chefskocken Stefan Grobecker.




BOSPOREN

Josef Makimi har ägt restaurangen i Leksand i 5 år. Där serveras lunch, a’la carte och pizza. Just pizza är Josefs specialité. År 2008 blev Josef nordisk mästare i att baka pizza. Josef har under många år varit en mycket trogen kund hos JUNIs KRYDDOR. De har hög kvalitet, snabb service och bra priser. De olika Hackekryddorna med låg salthalt är väldigt uppskattade. Dessutom har JUNIs KRYDDOR tillverkat en egen grillkrydda till oss.



VARNING

Vi äter för mycket salt i Sverige. Ca 10-12 gr per dag. Livsmedelsverket vill att vi halverar det till 5 - 6 gr per dag. Högt saltintag kan ge högt blodtryck. Det ökar risken för hjärnblödning (stroke) och hjärt-kärlsjukdomar. JUNIs KRYDDOR har tagit hotet på allvar. Vi har helt tagit bort saltet i många av våra kryddor.