STORKÖK














KRYDDTOPPEN


1. HACKES KRYDDA
2. ESTELLE
3. AGDAS SWEET CHILI
4. PERSILADO
5. SOUR CREAM & ONION
6. HACKES KYCKLING
7. SOUR CREAM & GARLIC
8. KÖTT OCH GRILLKRYDDA
9. HACKES FISK
10. POMMES FRITES KRYDDA




VÄRDSHUSET ENGELBREKT

Hotell, restaurang och pub. Värdshuset med anor från 1658 har funnits i nuvarande byggnad sedan 1824. Vackert beläget vid det pittoreska torget i Norberg. Värdshuset har drivits av tre generationer Grobecker. Här serveras dagens lunch, a’la carte och det finns även en festvåning för olika arrangemang. varje jul serveras ett dignande julbord. Självklart är allt kryddat med JUNIs KRYDDOR. Vi började för 5 år sedan använda JUNIs KRYDDOR, nu kan vi inte tänka oss något annat. Mina favoriter är Hackes Kryddor med mindre salt, säger chefskocken Stefan Grobecker.




LA SIESTA

Ett familjföretag i Västeås som 6 år tillbaka drivs av Edhem Altun. Här serveras lunch, de erbjuder catering och har en festvåning för upp till 140 personer. La Siesta har använt JUNIs KRYDDOR i 4 år. I vårt kök använder vi självklart bara JUNIs KRYDDOR, säger Edhem. Känns att det verkligen är bästa kvalitet på kryddorna. Jag är särskilt förtjust i Hackes blandningar, eftersom dom innehåller mindre salt. Citronpepparn Hackes Syrliga använder vi dagligen precis som Hackes Krydda. Att JUNIs KRYDDOR dessutom är billigare är ju också en fördel.



VARNING

Vi äter för mycket salt i Sverige. Ca 10-12 gr per dag. Livsmedelsverket vill att vi halverar det till 5 - 6 gr per dag. Högt saltintag kan ge högt blodtryck. Det ökar risken för hjärnblödning (stroke) och hjärt-kärlsjukdomar. JUNIs KRYDDOR har tagit hotet på allvar. Vi har helt tagit bort saltet i många av våra kryddor.