STORKÖK














KRYDDTOPPEN


1. HACKES KRYDDA
2. ESTELLE
3. AGDAS SWEET CHILI
4. PERSILADO
5. SOUR CREAM & ONION
6. HACKES KYCKLING
7. SOUR CREAM & GARLIC
8. KÖTT OCH GRILLKRYDDA
9. HACKES FISK
10. POMMES FRITES KRYDDA




MATPALATSET

Den populära restaurangen Matpalatset i Borlänge har varit i Halit Kizils ägo sedan 1996. Under alla dessa år har restaurangen bara använt JUNIs KRYDDOR. Vi serverar ca 500 gäster per dag. Menyn är husmanskost, a’la carte, pizza, pasta och sallader. Halit Kizil säger – Vi är mycket nöjda med Junis Kryddor och gästerna är också nöjda med den goda smaken på våran mat. Halit säger sen – Endast JUNIs KRYDDOR i vårat kök, så har det varit i 16 år och så kommer självklart att förbli.




GÄSTABUDET

Vincenzo Alvarez har drivit Gästabudet i Falun i 10 år. Den har utvecklats till en mycket populär lunchrestaurang som serverar svensk husmanskost med italiensk touch. Vincenzo säger att här använder vi givetvis bara JUNIs KRYDDOR. Och det är för den goda smaken, det stora sortimentet samt den låga salthalten. Servicen är ju jättebra och Hackes Kryddor har också blivit favoriter i köket.



VARNING

Vi äter för mycket salt i Sverige. Ca 10-12 gr per dag. Livsmedelsverket vill att vi halverar det till 5 - 6 gr per dag. Högt saltintag kan ge högt blodtryck. Det ökar risken för hjärnblödning (stroke) och hjärt-kärlsjukdomar. JUNIs KRYDDOR har tagit hotet på allvar. Vi har helt tagit bort saltet i många av våra kryddor.