STORKÖK














KRYDDTOPPEN


1. HACKES KRYDDA
2. ESTELLE
3. AGDAS SWEET CHILI
4. PERSILADO
5. SOUR CREAM & ONION
6. HACKES KYCKLING
7. SOUR CREAM & GARLIC
8. KÖTT OCH GRILLKRYDDA
9. HACKES FISK
10. POMMES FRITES KRYDDA




RESTAURANG KRYDDAN

Behrous Fathali och hans fru Sara har drivit restaurangen i knappt 1 år. Restaurang Kryddan som finns i Gävle har blivit mycket populär och gästerna, som är mycket trogna uppskattar den goda smaken på deras mat. Behrous som i mer än 20 år drivit olika restaurangen säger – Endast JUNIs KRYDDOR i mitt kök. Särskilt buljongerna och Hackes Kryddor används väldigt flitigt. En favorit är också den nya kryddan Agdas Starka.




VÄRDSHUSET ENGELBREKT

Hotell, restaurang och pub. Värdshuset med anor från 1658 har funnits i nuvarande byggnad sedan 1824. Vackert beläget vid det pittoreska torget i Norberg. Värdshuset har drivits av tre generationer Grobecker. Här serveras dagens lunch, a’la carte och det finns även en festvåning för olika arrangemang. varje jul serveras ett dignande julbord. Självklart är allt kryddat med JUNIs KRYDDOR. Vi började för 5 år sedan använda JUNIs KRYDDOR, nu kan vi inte tänka oss något annat. Mina favoriter är Hackes Kryddor med mindre salt, säger chefskocken Stefan Grobecker.



VARNING

Vi äter för mycket salt i Sverige. Ca 10-12 gr per dag. Livsmedelsverket vill att vi halverar det till 5 - 6 gr per dag. Högt saltintag kan ge högt blodtryck. Det ökar risken för hjärnblödning (stroke) och hjärt-kärlsjukdomar. JUNIs KRYDDOR har tagit hotet på allvar. Vi har helt tagit bort saltet i många av våra kryddor.