DET SJÄLVKLARA VALET!


Junis Kryddor startade 1991 av Jussi Nilsson. I början var huvudinriktningen marknadsförsäljning. Men ryktet om de goda kryddorna i ”dom gula burkarna” spred sig snabbt till restaurangerna i Gästrikland. Och ganska snabbt blev JUNIs KRYDDOR leverantör till ett stort antal restauranger, varav en del nu varit kunder i närmare 20 år.

1994 flyttade företaget till Falun i Dalarna, där de fortfarande finns. Marknaderna finns fortfarande kvar som en del i företaget. Jussi säger att där möter man slutkonsumenten och får samtidigt många nya uppslag. Uppslag som även våra konkurrenter har kopierat.

Det vi inom JUNIs KRYDDOR sett som väldigt viktigt är att minska på salthalten i våra blandningar. En annan viktig del i vårt utvecklingsarbete är att intergrera frukt- och ostsmaker i våra blandningar. Den saltfria serien ”Golden Spice Tour” följdes 2009 upp med Hackeserien.

Hacke står för mycket mer smak och mycket mindre salt. Hackeserien har blivit mycket uppskattat av våra kunder. Både för smakerna och för den låga salthalten. Företaget bedriver ständigt en utveckling av nya smaker. Vi servar också våra kunder med att göra egna specialblandningar.

Försäljningen sker över hela landet och vi har snabba leveranser. Så bli kund hos JUNIs KRYDDOR ni också. Det tjänar ni på!

KRYDDTOPPEN


1. HACKES KRYDDA
2. ESTELLE
3. AGDAS SWEET CHILI
4. PERSILADO
5. SOUR CREAM & ONION
6. HACKES KYCKLING
7. SOUR CREAM & GARLIC
8. KÖTT OCH GRILLKRYDDA
9. HACKES FISK
10. POMMES FRITES KRYDDA




LA SIESTA

Ett familjföretag i Västeås som 6 år tillbaka drivs av Edhem Altun. Här serveras lunch, de erbjuder catering och har en festvåning för upp till 140 personer. La Siesta har använt JUNIs KRYDDOR i 4 år. I vårt kök använder vi självklart bara JUNIs KRYDDOR, säger Edhem. Känns att det verkligen är bästa kvalitet på kryddorna. Jag är särskilt förtjust i Hackes blandningar, eftersom dom innehåller mindre salt. Citronpepparn Hackes Syrliga använder vi dagligen precis som Hackes Krydda. Att JUNIs KRYDDOR dessutom är billigare är ju också en fördel.




RESTAURANG TORGET

I vår restaurang i Sandviken använder vi bara JUNIs KRYDDOR. Framförallt för den goda smaken och att det sen är billigare är ju bara ett extra plus säger Sabahudin, ägare till Restaurang Torget. Favoriter är Hackes Krydda och Hackes Taco. Den jättegoda köttbuljongen är ju också ett måste i vårt kök.



VARNING

Vi äter för mycket salt i Sverige. Ca 10-12 gr per dag. Livsmedelsverket vill att vi halverar det till 5 - 6 gr per dag. Högt saltintag kan ge högt blodtryck. Det ökar risken för hjärnblödning (stroke) och hjärt-kärlsjukdomar. JUNIs KRYDDOR har tagit hotet på allvar. Vi har helt tagit bort saltet i många av våra kryddor.