DET SJÄLVKLARA VALET!


Junis Kryddor startade 1991 av Jussi Nilsson. I början var huvudinriktningen marknadsförsäljning. Men ryktet om de goda kryddorna i ”dom gula burkarna” spred sig snabbt till restaurangerna i Gästrikland. Och ganska snabbt blev JUNIs KRYDDOR leverantör till ett stort antal restauranger, varav en del nu varit kunder i närmare 20 år.

1994 flyttade företaget till Falun i Dalarna, där de fortfarande finns. Marknaderna finns fortfarande kvar som en del i företaget. Jussi säger att där möter man slutkonsumenten och får samtidigt många nya uppslag. Uppslag som även våra konkurrenter har kopierat.

Det vi inom JUNIs KRYDDOR sett som väldigt viktigt är att minska på salthalten i våra blandningar. En annan viktig del i vårt utvecklingsarbete är att intergrera frukt- och ostsmaker i våra blandningar. Den saltfria serien ”Golden Spice Tour” följdes 2009 upp med Hackeserien.

Hacke står för mycket mer smak och mycket mindre salt. Hackeserien har blivit mycket uppskattat av våra kunder. Både för smakerna och för den låga salthalten. Företaget bedriver ständigt en utveckling av nya smaker. Vi servar också våra kunder med att göra egna specialblandningar.

Försäljningen sker över hela landet och vi har snabba leveranser. Så bli kund hos JUNIs KRYDDOR ni också. Det tjänar ni på!

KRYDDTOPPEN


1. HACKES KRYDDA
2. ESTELLE
3. AGDAS SWEET CHILI
4. PERSILADO
5. SOUR CREAM & ONION
6. HACKES KYCKLING
7. SOUR CREAM & GARLIC
8. KÖTT OCH GRILLKRYDDA
9. HACKES FISK
10. POMMES FRITES KRYDDA




RESTAURANG KRYDDAN

Behrous Fathali och hans fru Sara har drivit restaurangen i knappt 1 år. Restaurang Kryddan som finns i Gävle har blivit mycket populär och gästerna, som är mycket trogna uppskattar den goda smaken på deras mat. Behrous som i mer än 20 år drivit olika restaurangen säger – Endast JUNIs KRYDDOR i mitt kök. Särskilt buljongerna och Hackes Kryddor används väldigt flitigt. En favorit är också den nya kryddan Agdas Starka.




MORMORS RESTAURANG

Gabriel Özgun, Västerås, har haft restaurangen i 13 år. Vi har utkörning av matlådor samt sittande gäster. Vi har också catering ”dygnet runt”. I vårt kök använder vi bara JUNIs KRYDDOR och våra gäster uppskattar den goda smaken på maten. Det är kryddorna som gör det, säger Gabriel. Den nya kryddserien Hacke har blivit mycket uppskattad av våra kunder. Av Hackes använder vi Hackes Krydda, Hackes Syrliga och Hackes Taco.



VARNING

Vi äter för mycket salt i Sverige. Ca 10-12 gr per dag. Livsmedelsverket vill att vi halverar det till 5 - 6 gr per dag. Högt saltintag kan ge högt blodtryck. Det ökar risken för hjärnblödning (stroke) och hjärt-kärlsjukdomar. JUNIs KRYDDOR har tagit hotet på allvar. Vi har helt tagit bort saltet i många av våra kryddor.