DET SJÄLVKLARA VALET!


Junis Kryddor startade 1991 av Jussi Nilsson. I början var huvudinriktningen marknadsförsäljning. Men ryktet om de goda kryddorna i ”dom gula burkarna” spred sig snabbt till restaurangerna i Gästrikland. Och ganska snabbt blev JUNIs KRYDDOR leverantör till ett stort antal restauranger, varav en del nu varit kunder i närmare 20 år.

1994 flyttade företaget till Falun i Dalarna, där de fortfarande finns. Marknaderna finns fortfarande kvar som en del i företaget. Jussi säger att där möter man slutkonsumenten och får samtidigt många nya uppslag. Uppslag som även våra konkurrenter har kopierat.

Det vi inom JUNIs KRYDDOR sett som väldigt viktigt är att minska på salthalten i våra blandningar. En annan viktig del i vårt utvecklingsarbete är att intergrera frukt- och ostsmaker i våra blandningar. Den saltfria serien ”Golden Spice Tour” följdes 2009 upp med Hackeserien.

Hacke står för mycket mer smak och mycket mindre salt. Hackeserien har blivit mycket uppskattat av våra kunder. Både för smakerna och för den låga salthalten. Företaget bedriver ständigt en utveckling av nya smaker. Vi servar också våra kunder med att göra egna specialblandningar.

Försäljningen sker över hela landet och vi har snabba leveranser. Så bli kund hos JUNIs KRYDDOR ni också. Det tjänar ni på!

KRYDDTOPPEN


1. HACKES KRYDDA
2. ESTELLE
3. AGDAS SWEET CHILI
4. PERSILADO
5. SOUR CREAM & ONION
6. HACKES KYCKLING
7. SOUR CREAM & GARLIC
8. KÖTT OCH GRILLKRYDDA
9. HACKES FISK
10. POMMES FRITES KRYDDA




VÄRDSHUSET ENGELBREKT

Hotell, restaurang och pub. Värdshuset med anor från 1658 har funnits i nuvarande byggnad sedan 1824. Vackert beläget vid det pittoreska torget i Norberg. Värdshuset har drivits av tre generationer Grobecker. Här serveras dagens lunch, a’la carte och det finns även en festvåning för olika arrangemang. varje jul serveras ett dignande julbord. Självklart är allt kryddat med JUNIs KRYDDOR. Vi började för 5 år sedan använda JUNIs KRYDDOR, nu kan vi inte tänka oss något annat. Mina favoriter är Hackes Kryddor med mindre salt, säger chefskocken Stefan Grobecker.




RESTAURANG TROPIC

Suleyman Özer har ägt restaurangen i Västerås i 22 år. Här serveras lunch och a’la carte. Suleyman har använt JUNIs KRYDDOR i mer än 5 år. Jag är jättenöjd och gästerna berömmer smaken i maten. Själv är jag väldigt förtjust i Hackes Kryddor. Jättegoda blandningar med betydligt mindre salt. Sen är vi ju självklart nöjda med den utmärkta servicen som vi får och alla tips och idéer angående nya kryddor.



VARNING

Vi äter för mycket salt i Sverige. Ca 10-12 gr per dag. Livsmedelsverket vill att vi halverar det till 5 - 6 gr per dag. Högt saltintag kan ge högt blodtryck. Det ökar risken för hjärnblödning (stroke) och hjärt-kärlsjukdomar. JUNIs KRYDDOR har tagit hotet på allvar. Vi har helt tagit bort saltet i många av våra kryddor.